FotoPano Tel: 06-25315723

Wat is HDR fotografie?

Een camerasensor kan minder contrastverschil vastleggen dan het menselijk oog. In een omgeving met een groot contrastverschil kan de fotograaf bij het instellen van de belichting een keuze maken voor het belangrijkste gedeelte van de foto. Met de HDR techniek hoeft deze keuze niet te worden gemaakt, zowel de donkere delen als de lichte delen van de foto laten alle details zien. Zie voorbeeld hieronder, de eerste foto heb ik gemaakt zonder HDR en de tweede met HDR.

Zonder HDR

Met HDR

HDR fotografie betekent High Dynamic Range. Zo bestaat een HDR foto uit drie of meerdere foto’s, met verschillende belichtingen die gecombineerd worden door een speciaal programma tot één foto. Door de foto’s te combineren is het mogelijk om een groter contrast te krijgen dan met één enkele foto.

 

 

Over ons

Fotopano.nl is een initiatief van Bonndesign. FotoPano is vanaf 2004 gespecialiseerd in 360 graden fotografie. Daarnaast zijn we  gespecialiseerd in 360 graden virtuele tours. Door jarenlange ervaring in de fotografie en ICT zorgt dit voor een bijzonder resultaat. Zie ook www.bonndesign.nl

Contact

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

FotoPano
Tonny Bonnes

www.fotopano.nl
Haverstraat 42
7573GK Oldenzaal
Tel: 06 25315723

info@fotopano.nl